Selecteer een pagina

Vraag & Antwoord

Hoe lang vooraf moet ik reserveren?

Een verhuislift kan tot 1 dag vooraf geboekt worden, afhankelijk van de beschikbaarheid uiteraard. Als u zeker wil zijn dat er een lift beschikbaar is op de door u gewenste datum dan wacht u best niet tot het laatste moment. In de meeste gevallen moet u ook nog een parkeerverbod aanvragen bij de gemeente wat soms 14 dagen vooraf moet gebeuren.

Parkeerverbod, wie voorziet dat?

Als er voor de verhuisopdracht ook een parkeerverbod nodig is moet dit door de opdrachtgever vóóraf aangevraagd worden. Bij de meeste gemeentes is dit via de technische dienst of mogelijks de lokale politie. Wacht daar niet te lang mee, soms moet het al 14 dagen vooraf in orde zijn.

Moet er een extra verzekering voorzien worden?

Nee, bij de huur van de lift is telkens een gekwalificeerde operator voorzien alsook een verzekering BA.

Wat kan er op de lift vervoerd worden?

Alle goederen en materialen voor zover die samen niet meer dan 300kg wegen.
Meestal zijn dit alle soorten meubilair: kasten, rekken, tafels, stoelen, planten, schilderijen, apparatuur, machines maar ook bouw materialen zoals deuren, ramen, glas, vloertegels, dakbedekking, hout,…
Bouwafval kan ook voor zover dit aangeboden wordt in afgesloten containers, zakken, dozen,….

Hoe rekening met de afmetingen, het laadplatform is zo’n 2,5x1m groot. Extra lange stukken die niet voldoende ondersteund kunnen worden zullen er niet op passen.

Wat niet op de lift mag zijn personen of dieren.

Ik vind niet voldoende info op de website om een lift te kunnen boeken, wat doe ik?

In dit geval raden we u aan contact te zoeken via de chatfunctie rechts onderaan, het contactformulier te gebruiken of ons op te bellen.
Zo kan u persoonlijk advies bekomen voor een oplossing op maat.

 

Zijn er andere kosten behalve het liftverhuur?

Onze prijzen worden telkens per model lift vermeld op de reservatiepagina, dit tarief is inclusief alle kosten en btw.
U kiest bij het boeken zelf voor hoelang u een lift nodig hebt. Als een liftopdracht dan toch langer zou uitlopen dan wat er geboekt werd, dan zal de kost hiervoor ter plaatse aangerekend worden volgens de vermelde tarieven.
Wat u mogelijks wel nog extra moet betalen zijn de kosten voor het parkeerverbod bij de gemeente.

Moet ik zelf meehelpen?

Bij elke liftopdracht is de chauffeur ook liftoperator. Er wordt verondersteld dat u minstens ook 2 man ter beschikking hebt (1 boven en 1 beneden) om te helpen met het laden en lossen.